Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lyssna på nyblivna föräldrarLyssna på nyblivna föräldrar

Lyssna på nyblivna föräldrar

En sak som alla föräldrar håller med om är att ingenting om föräldraskap är exakt vad de förväntade sig. För att kunna stödja och förstå dagens nyblivna föräldrar bättre började vi från början: vi lyssnade.

pappa med barn
far med barn
pappa med barn
En förståelse för dina utmaningar

Vi har varit bra på att förmedla våra 150 år av vetenskapstödda kunskaper. Och vi vet att det är dags att skapa en plats för alla föräldrar som har upplevt kärleken, rapen, röran, glädjen - och allt däremellan.

pappa med barn
TOOL
Hur blir man ett proffs på att vara förälder?

Bebis på väg / i dina armar, och orolig över att du inte har en aning hur man gör? (Ingen vet det, shhh.) Kolla in våra checklistor som hjälper dig att bli en vinnare i ett modernt föräldraskap.

familj med barn
Kände du dig ensam under ditt första år som förälder?
ja 50%
nej 50%
ja
nej
Det är helt normalt! De flesta mammor säger att de ibland kände sig ensamma i början. Även när du vaggar ditt barn till sömns eller scrollar genom dina sociala medier kryper ofta känslor av avskildhet och isolering fram.
Du har ett tryggt kontaktnät! Om ensamheten kryper på, försök att fokusera på barnet i dina armar, partnern bredvid dig i sängen och gå in på positiva konton på sociala medier som ger dig energi. Det kan verkligen hjälpa.
Delar du och din partner föräldraansvaret?
ja 50%
nej 50%
ja
nej
Livet är lättare tillsammans. Prova till exempel att en av er lagar kvällsmat medan den andra sköter kvällsbadet, och byt sedan nästa dag!
Det betyder inte att en av er är en bättre förälder. Det är knepigt att skapa en balans! Försök att dela upp ansvaret på ett sätt som ni båda känner er bekväma med, och tveka inte att ändra och göra något åt situationen om den inte fungerar för er båda.
Upplevde du både känslomässiga toppar och dalar under ditt första år som förälder?
ja 50%
nej 50%
ja
nej
Det är som en berg-och dalbana, eller hur? Ena minuten tittar du i ditt lilla barns ögon med en explosion av kärlek och nästa minut vet du inte hur du kommer att överleva utan att själv gå under.
Wow grattis! De flesta föräldrar känner sig som om de sitter i en berg-och dalbana utan kontroll över fria fall och skarpa svängar.
Kände du någongång skuldkänslor som nybliven förälder?
ja 50%
nej 50%
ja
nej
Låt oss räkna upp några potentiella situationer där man kan känna skuld! Att gå tillbaka till jobbet eller inte gå tillbaka till jobbet. Att ta en timme utan din bebis för att träffa en vän för kaffe eller att inte alls träffa vänner ... Det är lätt att känna att hur du än gör så kan du inte vinna. De goda nyheterna är att du inte är ensam: Majoriteten av nya föräldrar känner en känsla av skuld, oavsett vilka val de gör. Försök att påminna dig själv om att du gör ditt bästa, och det är allt du kan göra.
Det är helt okej om du skulle svarat ja. Men så skönt att du lyckats vara immun mot skuldkänslor under en tid där det är lätt att känna att allt måste vara perfekt.
Skulle du säga att ditt barn är ett "lättsamt barn"?
ja 50%
nej 50%
ja
nej
Sover hela natten, gråter inte offentligt och äter när vi gör det - om det inte är lätt, vad är det?!
Vi förstår. De gråter mycket, äter och bajsar mycket. Vi frågar igen när det är dags att börja universitetet...
Nästa
familj med barn
poll
Det finns inget fel svar
DEFINITION
There's a word for that!
 • News Snooze

  När det har gått så länge sedan du läste en tidning, tittade på TV eller scrollade genom sociala medier att du inte är medveten om vad som händer i omvärlden.

 • Parentnoia

  När du är rädd för att erkänna att du kämpar och är rädd för att dömmas eller bli övergiven.

 • Sleepcation

  När det enda du vill är att ha en semester ensam, bara så att du kan komma ikapp sömnen.

 • Parental Load

  När du är så fokuserad på att mata, byta blöja och vagga ditt barn till sömns att du glömmer att ta hand om dina egna grundläggande behov.

 • Cry-lence

  När du inte längre hör ditt barn (eller vilket annat barn som helst för den delen...) gråta längre eftersom du hör det så ofta att du blivit immun mot ljudet.

 • Hide-and-Sleep

  När du gömmer dig i ett annat rum och låtsas sova så din partner får ta hand om barnet

 • Opinionaters

  Vad nya föräldrar kallar främlingar som erbjuder oönskade tankar och råd om hur du fostrar ditt barn.

 • Wonder Tears

  När du, trots att du älskar ditt barn, ibland känner dig full av tårar, känner dig överväldigad och ensam på den här nya föräldraresan.

 • Mama Drama

  När du som mamma inte kan göra något rätt, medan pappa inte kan göra något fel.

familj
SOCIAL MEDIA
Dela dina föräldrahistorier på Instagram med #ParentingMyWay
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.