Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Vad står Nestlé för i Sverige?

Vad står Nestlé för i Sverige?

Här har vi samlat vilka vi är och vad vi tycker gällande barnmat i 5 punkter.

Med Nestlé barnmat kan du vara säker på att ditt barn får i sig exakt vad han eller hon behöver näringsmässigt. Dessutom är smaken anpassad för att barn ska älska maten. Den är självklart också fri från konserveringsmedel och färgämnen.

23 juni 2017

Bakom varje produkt från Nestlé ligger 150 år av engagemang för barns hälsa och matglädje

Apotekaren Henri Nestlé grundade Nestlé för 150 år sen för att han hade en personlig dröm om att kunna ge alla barn möjlighet till en god start i livet. Ett stort problem under det tidiga 1800-talet var den höga barnadödligheten och Henri Nestlé förlorade själv flera av sina syskon som barn, kanske var det därför han kom att ägna sitt liv åt kampen för barns hälsa. Henris dröm är fortfarande en ledstjärna i vårt dagliga arbete och forskning – här i Norden såväl som i resten av världen.

Nestlé barnmat är anpassad för ditt barn på alla vis

Tiden du har med barnen är värdefull, då är det skönt att kunna prioritera att vara tillsammans med varandra - oavsett vilket mål på dagen det gäller. Följ bara åldersmarkeringen så kan du vara säker på att maten är speciellt anpassad för ditt barns behov av smak, konsistens och näringsinnehåll i linje med den senaste nordiska och internationella forskningen. T.ex. har vi precis börjat göra större bitar i lunch- och middagsrätterna för att nya rön visar att barn behöver tugga tidigare än man trott förut. Det främjar den motoriska utvecklingen. Vår barnmat är självklart alltid fri från färgämnen och konserveringsmedel. Dessutom är den kontrollerad efter mycket stränga regler – kraven på barnmat är högre än de som gäller för mat till vuxna. Generellt kan man säga att bara ca 5% av den mat som är godkänd för vuxna skulle godkännas som barnmat.

Nestlé stöder till fullo WHO:s rekommendation om att amning är det bästa för barnet upp till 6 månaders ålder, liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården. Läs mer om WHO-koden här.

Barn behöver lära sig nya smaker på sina villkor

Lika viktigt som att barnets mat är näringsmässigt rätt är att den smakar fantastiskt – ur barnets synvinkel. God mat äts nämligen upp i ett nafs. Men precis som ett litet barn har andra behov än vuxna när det gäller näring och råvaror så är också smaksinnet annorlunda. Föreställ dig att du bara har ätit en maträtt (bröstmjölk eller ersättning) hela ditt liv – så kommer plötsligt en hel värld av smaker och konsistenser. Sen vi började göra barnmat 1886 har vi ständigt utvecklat och förbättrat våra recept så att de ska följa med när ditt barns smaksinne ändras och utvecklas från månad till månad. Vi tillsätter självklart inga konstgjorda smakämnen i vår barnmat eftersom vi tycker det är viktigt att barn lär sig naturliga smaker.

Den barnmat vi lagar här i Norden vilar på en hel värld av kunskap

Barn är barn, oavsett var de växer upp har de samma grundläggande behov men smaker och vanor kan förstås vara väldigt olika. Det här tycker vi är enormt viktigt att lyssna till. Vi är den enda barnmatstillverkaren i Norden som också lagar all vår mat på glasburk här. Det betyder mycket för oss att veta exakt var våra råvaror kommer ifrån. De allra flesta av våra råvaror är utvalda med stor omsorg från gårdar i Norden som vi har direktkontakt med. De omtyckta recept vi använder är också framtagna här, men alltid baserade och uppdaterade med den senaste kunskapen från vår breda internationella forskning om barns hälsa och utveckling.

Alla barn är olika därför erbjuder vi dig personliga råd och erbjudanden genom Min Nestlé Club

Precis som vuxna är alla barn unika och de råd som är perfekta för en person fungerar inte alls för någon annan. Det är därför vi har skapat vår gratistjänst Min Nestlé Club och kallat den just Min, för att den ska vara just det – personlig. Det är också därför vi inleder med att ställa en massa frågor om varje persons individuella behov och önskemål. Vill du veta mer om Min Nestlé Club? Läs här.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.