| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

Barnmat utan färgämnen eller konserveringmedel

Att börja med riktig mat är ett äventyr för ditt barn. En helt ny värld av nya smaker öppnar sig. Vi på Nestlé Barnmat lagar mat som är anpassad till ditt barns behov i varje ålder. Eftersom barns magsäckar är så små och får plats med en mindre mängd mat än vuxnas behöver barn mat som är extra näringsrik.

Vi på Nestlé Barnmat har 150 års erfarenhet och väljer råvarorna noggrant och använder endast naturlig konserveringsteknik, det finns inga konserveringsmedel och inte heller några färgämnen i vår barnmat*.

Bara naturlig, god mat anpassad till ditt barns behov. 

*Konserveringsmedel och färgämnen får ej användas i barnmat enligt lag.

Ditt barns behov växlar fort!

Var noga med att följa den åldersrekommendation som står på burkarna. Varje ålder har sina behov och barnmaten är optimerad för den ålder som anges på burkarna. Även smaken är anpassad efter ålder. Små barn har känsligare smaklökar, vartefter tiden går lär de sig att uppskatta mer och mer kraftiga smaker.

Börja med smakportioner

De allra flesta barn klarar sig utmärkt på enbart bröstmjölk de första 6 månaderna. Men om ditt barn verkar nyfiket på att prova annan mat kan du tidigast från 4 månader testa att ge små smakportioner av annan mat. Smakportionerna ska vara små, endast några skedar. De ska inte ersätta någon del av amningen.

  • Milda smaker
  • Inga bitar
  • Följ åldersrekommendationen
  • Ta god tid på er

Läs artikeln ”Börja med smakportioner”

Nestlés måltider har en bra fettsammansättning med ett lågt innehåll av mättat fett och en bra balans mellan omega-3 och omega-6.

Mat att växa med

Bra och hälsosam mat för barn är en hjärtefråga för oss på Nestlé Barnmat. Vi har arbetat med barn och hälsa i 150 år. Bland våra måltider finner du massor av goda och varierande smaker anpassade till barnets skiftande behov i de olika åldrarna. Varje recept är framtaget i samarbete med näringsexperter och föräldrar. Självklart är alla ingredienser noga utvalda och godkända som livsmedel till barn. Som förälder kan du känna dig trygg, bara en liten del av allt som odlas uppfyller just de hårda kraven som det ställs på råvorna i barnmat. 

Gluten

Det är bra om barnet får testa någon mat med gluten före 6 månaders ålder och gärna under den tid som barnet får bröstmjölk. Gluten finns i livsmedel med vete, råg och korn och barnläkare och forskare menar att man kan minska risken för att utveckla glutenintolerans om man testar att ge gluten under den period som barnet ammas.

Små bitar av mjukt bröd eller lite gröt kan vara bra. Tänk på att havre, majsmjöl och rismjöl inte innehåller något gluten eller bara spår av gluten, så ge även något som innehåller vete.

Vad innebär glutenintolerans? Glutenintolerans eller Celiaki är en typ av tarmsjukdom som medför att man måste äta glutenfri kost. I Sverige beräknas 1-2 procent av befolkningen ha celiaki.