| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

En mysig stund tillsammans

Att dricka välling är en näringsrik svensk tradition. Nestlé min Välling är en välling för de mysiga stunderna tillsammans med ditt barn – oavsett om den dricks på morgonen eller kvällen. Vällingen har en mumsig smak av fullkorn och fibermängden är självklart speciellt anpassad för barnets ålder.

Mättande och näringsrik

Välling dricks från ur en mugg med pip eller utan pip. Många barn älskar att mysa med lite välling innan de ska somna. Så vet du som förälder att de är mätta och kan sova gott hela natten.

Såhär gör du godast välling till ditt barn.
Ladda ned guiden här och häng upp!

krämigt och
smakrikt recept

Vi har lyssnat på föräldrar i Sverige och ytterligare förbättrat våra recept. Min Välling är baserad på mjölk, mer fullkorn än tidigare och många olika smaker från frukt. Kort sagt har den blivit krämigare och ännu mer mumsig. Har ditt barn smakat än?

En portion = 40 % av dit barns dagliga järnbehov

Visste du att 1 av 10 barn i Sverige har järnbrist?

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé välling ger ca 40 % av ditt barns dagliga järnbehov. Min Välling innehåller också kalcium, vitamin D och jod.

Vill du läsa mer om järn? Klicka här.

Många goda smaker
& varianter

Min Välling finns i många olika smaker och optimerad för olika åldrar, så att dess näringssammansättning ska vara perfekt anpassad för barnets behov. Från 6 månader till 3 års ålder. En kär och nyttig följeslagare.