| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

God näring för små magar

Små barn växer och utvecklas snabbt under sina första år i livet. De har ett stort näringsbehov men deras magar är förhållandevis små. Det betyder att de behöver äta oftare och från en mer näringsrik kost än vad vi vuxna behöver. Därför är Nestlés gröt berikad med: järn, kalcium, vitamin D och jod.

Stort behov

Ett litet barn har ett stort näringsbehov i förhållande till sin lilla kropp

500 % högre näringsbehov jämfört med en vuxen

Liten mage

20% av en vuxens
matsmältningskapacitet

Fullkorn + frukt + mjölk = krämigt och smakrikt recept

Nu ännu godare smak

Vi har lyssnat på föräldrar i Sverige och ytterligare förbättrat våra recept. Min Gröt är baserad på mjölk, mer fullkorn än tidigare och många olika smaker från frukt. Kort sagt har den blivit krämigare och ännu mer mumsig.
Har ditt barn smakat än?

mättande måltid att äta själv

Min gröt är perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Vissa uppskattar den även som lunch. Den är enkel att tillaga och lätt att äta med sked för ditt barn. Det finns varianter från 4 månader för ditt barns allra första smakportioner till fullkornsgröt rekommenderad från 3 år.

En portion = 37 % av dit barns dagliga järnbehov

Visste du att 1 av 10 barn i Sverige har järnbrist?

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé gröt ger ca 37 % av ditt barns dagliga järnbehov. Min Gröt innehåller också kalcium, vitamin D och jod.

Vill du läsa mer om järn? Klicka här.

Många goda smaker
& varianter

Min Gröt finns i många olika smaker och optimerad för olika åldrar, så att dess näringssammansättning ska vara perfekt anpassad för barnets behov. Från 4 månader till 3 års ålder. En kär och nyttig följeslagare.