| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt
Drickfärdig NAN Pro 1, 200 ml modersmjölksersättning
  • Nytt namn - samma innehåll

Ingredienser

Vatten, skummjölk, laktos (mjölk), vegetabilisk olja (palm, raps, kokos, solros), avsaltat vasslepulver (mjölk), fiskolja, olja från Mortierella alpina, emulgeringsmedel (sojalecitin)maltodextrin, aminosyror (L-phenylalanin, L-histidin, L-carnitin), vitaminer (A, D, E, K, C, tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyra, biotin, pantotensyra), mineralämnen (natrium, kalium, kalcium, järn, magnesium, zink, jod, koppar, mangan, selen), taurin, inositol, nukleotider, surhetsreglerande medel (citronsyra).

 

Hur du använder Drickfärdig NAN Pro 1

Hur du använder Drickfärdig NAN Pro 1

Tillagning

  1. Skaka förpackningen.
  2. Häll önskad mängd NAN Pro 1 i en rengjord och kokt nappflaska.
  3. Ställ flaskan i varmt vatten ett par minuter eller värm i mikrougn – utan lock och napp – ca ½ minut beroende på mängd och ugnseffekt.
  4. Skaka flaskan så att värmen blir jämnt fördelad.
  5. Smaka alltid på innehållet innan barnet matas.
 
Förvaring och hållbarhet

Oöppnad i rumstemperatur, se datummärkning på ovansidan. Öppnad, övertäckt, i kylskåp högst 1 dygn. Använd enbart felfria förpackningar. Frysning rekommenderas ej.

 
Amning

Amning förser ditt barn med den optimala näringen och stärker även immunförsvaret. För de flesta barn är bröstmjölk den enda föda som behövs de första 6 månaderna. Många mödrar fortsätter att amma efter 6 månader och ger då också annan kompletterande mat. För råd om amning, prata med barnhälsovården eller en vän eller släkting som har ammat. Att amma regelbundet är det bästa sättet att säkra och bibehålla en konstant mjölkmängd. En balanserad kost, både under graviditeten och efter förlossningen, hjälper också att bibehålla tillräckligt mycket mjölk för god amning.

Råd speciellt för mödrar som arbetar

Ditt barn kan dra nytta av fördelarna med bröstmjölk även om du arbetar. Delamning är bättre än att flaskmatas helt, så fortsätt att amma även om du har blivit rekommenderad att introducera annan mat också. Om du sover med ditt barn så kan han eller hon amma under natten utan att störa dig. Innan du lämnar hemmet på morgonen, och igen när du återvänder, kan du amma ditt barn. När du ger kompletterande föda, erbjud alltid bröstet innan den andra maten. Kom ihåg, bröstmjölk är den bästa och mest ekonomiska maten för ditt barn.

Sök rådgivning

Att mata med födoämnen som inte är avsedda för små barn kan vara skadligt. Onödig introduktion av flaskmat eller andra drycker och matvaror har en negativ påverkan på amningen. Rådgör därför alltid med barnavården innan du börjar med annan mat än bröstmjölk.

Att använda en modersmjölksersättning

Om barnavården rekommenderar något utöver amning eller en produkt att ersätta amning med under de första 6 månaderna, så är det bäst att använda en modersmjölksersättning som uppnår de kvalitetskrav som finns. När denna produkt används korrekt, så ger den fullgod näring till ditt barn i en form som är lätt att smälta. Du kommer att behöva stora mängder modersmjölksersättning varje vecka om ditt barn endast flaskmatas, så tänk på din familjs förutsättning och håll ekonomin i åtanke innan du bestämmer dig för att använda modersmjölksersättning. Så snart som ditt barn är gammalt nog så kan modersmjölksersättning eller tillskottsnäring ges i kopp.

Näringsinnehåll:

Näringsdeklaration Per 100 ml NAN Pro 1
Energi kJ 280
  kcal 67
Fett, varav g 3,6
- mättade g 1,4
- enkelomättade g 1,2
- fleromättade fettsyror g 0,8
Kolhydrat varav g 7,5
- sockerarter g 7,5
Protein g 1,2
Salt g 0,06
Vitamin A µg 74
Vitamin D µg 1,1
Vitamin E mg 1,0
Vitamin K µg 7,0
Vitamin C mg 12
Tiamin mg 0,08
Riboflavin mg 0,15
Niacin mg 0,69
Vitamin B6 mg 0,05
Folsyra µg 11
Vitamin B12 µg 0,15
Biotin µg 1,9
Pantotensyra mg

0,61

Kalium mg 70
Klorid mg 42
Kalcium mg 42
Fosfor mg 23
Magnesium mg 5,2
Järn mg 0,66
Zink mg 0,67
Koppar mg 0,05
Mangan µg 18
Fluorid µg 5,2
Selen µg 1,5
Jod µg 19
 Arakidonsyra (AA/ARA)  mg  8,2
 Dokosahexaensyra (DHA)  mg  8,2
 Taurin mg  5,2 
 Kolin  mg  8,0