Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Timeline

Om oss

Våra produkter är ett resultat av Nestles visionära forskning om barns näring. Vårt team av experter har en djup kunskap om näringsbehovet och hur det förändras när spädbarn går igenom en fantastisk period av tillväxt och utveckling.

Ledande i forskning om barnnutrition i över 100 år.

Våra produkter är ett resultat av Nestles visionära barnnäringsforskning. Vårt team av experter har en djup förståelse för det utvecklande näringsbehovet hos spädbarn när de går igenom en fantastisk period av tillväxt och utveckling - från nyfödda till småbarn. Med Nestles avancerade forskning för barns livslånga hälsa, är NAN vårt varumärke som ger dig kontinuerlig vägledning när du ger ditt barn näringsrik mat.

Genom världens största nätverk för livsmedels- och näringsforskning har vi utvecklat våra produkter. Vår forskning om barnnutrition äger rum på universitet, sjukhus och forskningscentra över hela världen, och i Lausanne, Schweiz har vi vårt ”Barnnäring center of excellence”. Vi har ett mångfaldigt team med över 800 personer fördelat på 50 olika nationaliteter, som ger oss en bredd av expertis på vårt forskningscenter i Schweiz. Tack vare vår omfattande verksamhet gör det möjligt för oss att investera betydligt mer tid, pengar och expertis i forskning. Detta hjälper oss att uppnå vårt åtagande att tillhandahålla de senaste innovationerna som vår vetenskap har att erbjuda, med skräddarsydda lösningar för att stödja en hälsosam tillväxt.

Genom vetenskap stöttar vi ditt barns hälsa för livet (använde det danska

Våra expertteam har studerat bröstmjölk i många år och är engagerade att förstå bröstmjölkens komplexa struktur där vi har tagit lärdom från naturen till våra egna produkter. Denna kunskap har hjälpt oss att utveckla produkter som hjälper till att ge ditt barn den optimala näringen om du inte kan eller väljer att inte amma. Amning är alltid det bästa valet under, som minimum, de första 6 månaderna.

Aktuell forskning Forskning om bröstmjölk

Bröstmjölk är den bästa näringen för spädbarn. Varje dag lär vi oss mer och mer om bröstmjölkens sammansättningen. Just nu har vi flera pågående studier där vi samarbetar med universitet och experter över hela världen. Under de senaste 30 åren har vi forskat inom området oligosackarider, som finns naturligt i bröstmjölken.

150 år av utveckling för barnens bästa

 
 
1867

Henri Nestlé utvecklar den första vällingen med mjölk för spädbarn, Farine Lactée, för att rädda livet på ett för tidigt fött barn.

 
 
1961

Vår första NAN modersmjölks- ersättning lanseras i Mexiko. Mjölken är i flytande form och resultatet av vetenskapliga studier, med målet att hitta näring som liknar bröstmjölk till spädbarn.

 
 
1987

Vi lanserar den första delvis hydrolyserade modersmjölks- ersättningen.

 
 
1991

Vi är först med att lägga till probiotika i modersmjölksersättning.

 
 
2000

Vi lanserar vår speciella proteinteknologi PRO.

 
 
2004

Vi är först med att berika modersmjölksersättning med de livsviktiga fettsyrorna Omega-3 (DHA) och Omega-6. De behövs för att små barn ska växa och utvecklas normalt.

 
 
2013

Vi lanserar NAN Sensitive med oligosackariderna GOS och FOS, och mjölksyrabakterien Lactobacillus reuteri.

 
 
2018

Vi är först i Norden med syntetiskt producerad oligosackarid 2’-FL, som är strukturellt identisk med den vanligaste oligosackariden i bröstmjölk.

 
 
2019

Vi lanserar NAN Supreme 2 med de syntetiskt producerade oligo- sackariderna 2’-FL och LNnT.

Feeding Infants and Toddlers Study (FITS)

Under de senaste 15 åren har denna studie undersökt kost-och måltidsvanor hos barn i åldern 0-4

Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.