Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Topic Page
X

Protein

Vad vet du om det näringsämne som är viktigast för ditt barn? Medicinska experter och forskare har först på senare år till fullo förstått proteinets komplexa betydelse för ett barns hälsosamma utveckling.

Maten för livet

Proteiner är livets byggstenar

Medicinska experter och forskare anser att protein är det viktigaste näringsämnet inte bara för ditt barns tillväxt, utan också för dess hälsa och utveckling. Vidare anser man att den kvalitet och kvantitet av proteiner som barnet får i sig via kosten tidigt i livet kan påverka dess hälsa även när barnet blir äldre.

Allt du behöver veta om protein

Protein – vilken sort och hur mycket är optimalt för ett litet barn?

De senaste åren har forskningen om bröstmjölk gått framåt. Ny kunskap visar hur komplext och avancerat den näringsmässiga sammansättningen hänger samman med barnets ständigt varierande behov. Det näringsämne som ändras mest är proteinet.

Läs mer om olika protein

Proteinets betydelse för ditt barns tillväxt och utveckling

Medicinska experter och forskare betraktar protein som ett av de viktigaste näringsämnena, inte bara för barnets tillväxt utan också för dess utveckling.

Läs mer om proteinets betydelse

Rätt protein kan förebygga allergier

En allergisk reaktion betyder att kroppens immunförsvar reagerar felaktigt och överdrivet på ämnen som normalt sett inte utgör någon fara för kroppen, som t.ex. komjölksprotein. Immunförsvaret identifierar alltså ett ofarligt ämne som ett hot och sätter igång en våldsam försvarsreaktion: allergiska symtom.

Läs mer om protein och allergier

Proteinets betydelse för barnets vikt

Forskare anser att rätt sorts protein av rätt sorts kvalitet, har en viktig betydelse för att minska riskerna för att ett barn blir överviktigt högre upp i åldern.

Läs mer om protein och vikt

Så växer barnets hjärna

Hur ditt barns hjärna utvecklas beror på genetiska anlag, miljön men också på att barnet får optimalt med näring. Många näringsämnen är viktiga under barnets första månader, men viktigast för hjärnans utveckling är tillgång till rätt sorts protein i optimal mängd.

Läs mer om hjärnans utveckling

Protein nödvändigt för barnets tillväxt

Kroppen är beroende av näringsämnet protein. Protein fungerar som är byggstenar i kroppens celler. För att ett barn ska växa och utvecklas på ett hälsosamt vis måste maten som barnet äter innehålla kvalitativt protein av lagom mängd.

Läs mer om protein och tillväxt

Om vårt bästa protein hittills

NAN PRO 3

Vi på Nestlé har utvecklat NAN PRO 3 med vår speciella proteinteknologi. Produkten med vårt bästa protein hittills har allt som behövs for att ge ditt barn en stark grund för livet. NAN PRO 3 är en mjölkbaserad tillskottsnäring till barn från 10 månader. Den innehåller järn som bidrar till en normal kognitiv utveckling hos barn och D-vitamin som är viktigt för en normal utveckling av barnets skelett. Här finner du de sorters av tillskottsnäring vi har att erbjuda. Var noga med att följa åldersrekommendationen som finns på förpackningarna.

Läs mer

Läs även