Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Följ glasburkens resa!

Att bli förälder innebär mycket lycka, men med föräldraskapet kommer också många frågor och oro. Det är därför helt normalt att tvivla på saker och ting ibland. En sak som du inte ska behöva tvivla på är barnmaten du ger till ditt barn. Därför vill vi dela med oss av barnmates resa, från böndernas fält till din butik och ditt matbord.

Våra glasburkar är tillagade i Finland, den enda fabriken i Norden som producerar barnmat i glas. Visste du också att tillagningen inte bidrar till några koldioxidutsläpp och inget avfall bränns utan återanvänds?

 

Skörd av ingredienser

Tomaterna i din Spaghetti Bolognese kom till vår leverantör, Conesa, från bönderna i Spanien. Tomaterna skördades samma dag som de levererades.

NaturNes Blockchain - Skörd av ingredienser

Tillberedning av ingredienser

Det tar endast mellan fyra till sju timmar från att de färska tomaterna blir till krossade tomater hos Conesa. De packas omgående i en steril förpackning för att behålla så mycket som möjligt av näringen.

Tomato

Ankomst till fabriken

De krossade tomaterna åker sedan till vår fabrik i Åbo, i Finland. Visste du att det är den enda fabriken i Norden som tillagar barnmat i glas?

Naturnes - Ankomst till fabriken

Kvalitetskontroll av ingredienser

Alla råvaror som vi använder vid tillagningen genomgår stränga kontroller för att se till att de uppfyller Nestlé NaturNes Baby's organic kvalitetsstämpel. När de krossade tomaterna som användes i din glasburk klararde kvalitetskontrollen var de redo att bli till Spaghetti Bolognese.

Naturnes - Kvalitetskontroll av ingredienser

Tillagning av receptet

Tillsammans med de andra ingredienserna tillagas de krossade tomaterna till en Spaghetti Bolognese. Tillagningen skedde i Åbo, Finland, och utan att generera några koldoxidutsläpp och allt eventuellt avfall kan återanvändas. Snacka om miljövänligt!

Cooking bolognese

Kvalitetskontroll av färdig produkt

Innan glasburken lämnar vår fabrik, kontrollerar vårt kvalitetsteam igen så att innehållet smakar bra och ytterligare kontroller görs för att försäkra oss om att den är säker för ditt barn att konsumera.

Kvalitetskontroll av färdig produkt

Redo för din lokala mataffär

Nu är den nytillagade och goda Spaghetti Bolognesen redo att skickas till dig och barnmatshyllan i din lokala affär!

Redo för din lokala mataffär
X

34% tomat. Ursprung: Spanien

Våra tomater produceras av CONESA i Extremadura, Spanien, ett avlägset område med berg, skogar, sjöar och reservat. Tack vare klimatet i Medelhavsländerna trivs de solmogna frukterna särskilt bra, men kräver ett odlingskoncept som är anpassat till jordförhållandena.

En viktig del i odlingsprocessen är vattenhanteringen: allt vatten från bearbetningen förblir på plats och går tillbaka till floden på ett biologiskt renat sätt så att det kan användas igen.

X

22% morot. Ursprung: Belgien och Spanien

Visste du att morötter bara skördas på vintern?

Vår leverantör, Ardo, sår mellan maj-juni och låter morötterna till att växa naturligt i sin egen takt hela sommaren innan de skördas i november-december.

X

22% morot. Ursprung: Belgien och Spanien

Visste du att morötter bara skördas på vintern?

Vår leverantör, Ardo, sår mellan maj-juni och låter morötterna till att växa naturligt i sin egen takt hela sommaren innan de skördas i november-december.

X

Hej från Åbo, Finland! Jag heter Sari Miettinen-Rantala och jag är fabrikschef för vår Nestlé-barnmat. Vår fabrik i Åbo är den enda fabriken som tillagar barnmat i glasburkar i hela Norden och vi är mycket stolta över att vi är CO2 neutrala i vår matlagning. Vi är fast beslutna att fortsätta vårt arbete för en hållbar framtid och för vår miljö.

X

10% nötkött. Ursprung: Tyskland

Vår djur har tillgång till rastgård utomhus, skugga, träningsområden, frisk luft och direkt solljus. Dessutom används bara 100% ekologiskt producerat foder: fri från animaliska biprodukter.

X

18% pasta. Ursprung: Österrike

Innviertler Teigwaren har tillverkat pasta i Österrike i över 80 år och blandat österrikiskt durumvete, semulina och ägg.

All spagettiproduktion är ekologisk och i små bitar specifikt definierade för spädbarnens mage. När ditt barn växer, så storleksvis pastaprodukterna i våra recept!

Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.