| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

En vanlig myt: om barnmat är att den
ska innehålla massor av protein.

Proteinet är det viktigaste näringsämnet för ett barn som växer, men hur stor del av kostens sammansättning som bör bestå av just protein varierar med barnets ålder. Som exempel kan vi ta bröstmjölkens sammansättning. Precis i början när barnet just fötts är bröstmjölkens proteinnivå ganska hög för att sedan sjunka allteftersom barnet blir äldre och dess tillväxtkurva planar ut.

Under småbarnstiden brukar man säga att det är viktigaste är att barnet inte får i sig alltför mycket protein. Det måste vara en balanserad mängd, som står proportion till hur fort barnet växer. Kroppens behov helt enkelt. Om du följer ålderrekommendationen på våra produkter kan du vara säker på att proteinhalten i maten är anpassad och optimal för ditt barns ålder

 

Nestlé Products

Anmäl dig nu!

  • Du får en gratis välkomstgåva –1000 poäng till vår poängshop!
    till vår poängshop!
  • Du kan samla poäng till fia gåvor åt ditt barn
  • Du får personliga tips och råd av vår näringsspecialist

Min Nestlé Club
– för dig som vill ge ditt barn en riktigt bra start med mat


Min Nestlé Club

Hej!

Jag heter Ulla och jag är dietist specialiserad på barn. Som medlem i Min Nestlé Club kan du ställa frågor direkt till mig om barn och mat. Jag kommer att lyssna till dina behov och plocka fram den information som jag tycker är mest relevant för er familj just nu. Innehållet i klubben ändrar sig över tiden, precis som ditt barns behov ändras steg för steg. Du får också poäng på Nestlé barnmatprodukter, på olika aktiviteter i klubben samt särskilda rabatter och erbjudanden.

Välkommen!

Ulla Holmboe Gondolf

Hälsningar

Ulla Holmboe Gondolf

Ulla Holmboe Gondolf
Fil. Dr. i näringslära | Specialiserad på barn
Min Nestlé Club