| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

Protein är kroppens byggstenar

Proteinets främsta uppgifter är tillväxt och underhåll. Om man äter mer protein än kroppen just då behöver som byggstenar, används överskottet som energi. Protein byggs från aminosyror som kan kombineras ihop. Nio av aminosyrorna är essentiella vilket betyder att de är livsnödvändiga och att vi måste få dem genom den mat vi äter. De flesta äter en kost som innehåller tillräckligt eller för mycket protein. Det är mycket ovanligt med proteinbrist i industrialiserade länder.

Proteiner har olika kvalitet. Vissa livsmedel har protein som innehåller en komplett blandning av de livsnödvändiga aminosyror som kroppen behöver. Andra är inte helt kompletta men tillsammans med andra livsmedel så blir det en bra helhet. Protein från kött, fisk, ägg och mjölk räknas till de kompletta proteinerna. I växtriket är det protein från baljväxter som är de mest kompletta.