| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

Så här får du bra måltidsrutiner för ditt barn

Livet med små barn är fullt av överraskningar som kan vara svåra att förutse. Om du har bra rutiner runt mat och sömn blir det lättare att tackla sådant som inte går att planera. Bra vanor sätter en lugn ram runt dagarna.

För dig som förälder är det skönt att veta att du har en plan, så att du vet att ditt barn får den näring det behöver. För ditt barn ger rutinerna harmoni och trygghet. Barn tycker dessutom om rutiner. De mår som bäst när allt är ”som vanligt”.

Smart måltidsplanerare att skriva ut

Vi får många frågor om hur man bäst bör lägga upp sitt barns måltider över dygnet. Eftersom ditt barn näringsbehov förändras allteftersom det växer har vi gjort en Måltidsplanerare som är anpassad efter barnets ålder. Se den som ett stöd – ditt barn och er familjs övriga vanor och behov spelar förstås också in i vad som passar just er. Se vårt förslag som en grund för inspiration. Tala alltid med BVC om du är tveksam och har frågor.

Smart måltidsplanerare att skriva ut
Få ordning på era måltider

Få ordning på era måltider

  • Hur ofta behöver mitt barn äta?
  • Vilka rätter passar bäst och när?
  • Hur mycket måste mitt barn äta?
  • Vad är viktigt att tänka på?

Ladda ned din måltidsplanerare

Klicka här

TIPS! Skriv ut och sätt upp på kylskåpet hemma.