| Kontakt

Stäng

| WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Bröstmjölk är det bästa för det lilla barnet. Den innehåller precis det ditt barn behöver och när du ammar behöver du inte oroa dig för att ditt barn inte får i sig tillräcklig näring. Forskning visar också att bröstmjölken skyddar barnet mot infektioner och det finns flera andra fördelar än de rent näringsmässiga för både mamma och barn. Vi rekommenderar att du pratar med BVC (barnavårdscentralen) innan du eventuellt beslutar dig för att inte amma. Du kan även vända dig dit för att få stöd och råd i olika amningsfrågor.

Om du av någon anledning inte kan amma eller väljer att inte göra det, så finns det modersmjölksersättning. Att inte amma eller att kombinera amning med ersättning gör att kroppens produktion av bröstmjölk minskar. Ett sådant beslut är därför svårt att ändra i efterhand. Att använda modersmjölksersättning kostar mer och kan också vara mindre praktiskt då den måste tillagas, användas och förvaras enligt instruktioner på förpackningen. Dessa är viktiga att följa för att inte riskera barnets hälsa.

När du sedan börjar med smakportioner är det viktigt att välja åldersanpassad mat. På vår hemsida finner du information om mat och näring för små barn samt information om Nestlés produkter.

Fortsätta

Välling på resan

Välling finns inte utomlands.

Det är faktiskt bara här i Sverige som barn dricker välling. Så glöm inte att packa ned vällingpulver i resväskan. Ha gärna lite i handbagaget också tillsammans med en tom, ren flaska att dricka ur. Varmt vatten kan du be om på planet. Blanda inte vällingen i förväg, du kan tvingas hälla ut den i säkerhetskontrollen och blandad välling ska heller inte sparas utan drickas direkt. Men kom ihåg att välling kan drickas både varm och kall.

Drickfärdig välling är ett annat alternativ, smidigt att ta med sig när man är på resande fot. På Nestlé Barnmats drickfärdiga vällingar följer det med ett sugrör och då behövs varken flaska eller mugg när barnet dricker den kall. Vilket inte minst på sommaren smakar extra gott.

Väl på resmålet är det viktigt att inte använda det lokala kranvattnet vid tillagning av gröt och välling. Köp istället vatten på flaska och koka det för matlagning, välling och även tandborstning.

Tips!

Om du ger ditt barn en flaska välling under start och landning hjälper sugandet till att motverka lock för öronen, som kan vara väldigt obehagligt för små barn med trånga hörselgångar.

http://www.nestlebaby.com hittar du Nestlé runt om i världen och kan kika på vilken barnmat som finns i det land du ska resa till.