| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

Frukt och bär - en viktig del i barnets kost!

Nordiska kostundersökningar visar att nästan alla ettåringar får dagsbehovet av frukt och bär varje dag. Men när barnet växer, får mer vilja och inte alltid tillbringar hela tiden med sina föräldrar minskar intaget. Frukt och bär är viktiga källor till vitamin C, mineralämnen som kalium, kostfiber som är bra för magtarmkanalens funktion samt antioxidanterna karotenoider och flavonoider.

Frukt och bär innehåller också mycket näring i förhållande till energiinnehåll. Enkla sätt att underhålla frukt- och bärätandet efter ettårsåldern är exempelvis att mixa frukter och bär till smoothies eller blanda i frukt och bär i fil, yoghurt, gröt med mera. Det finns också färdiga smoothies anpassade för barn. Det man bör tänka på om man blandar själv är att inte tillsätta socker, då barnet vänjer sig vid alltför söt smak.