| Kontakt

Du är alltid välkommen att kontakta oss på barnmatsforum@se.nestle.com eller via telefon 020-299200.

| WHO-koden

barnmat

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Fortsätt

Behöver man vara försiktig med röda bär?

Ibland hör man att man skall vara försiktig med att ge röda bär och andra röda livsmedel som tomater till små barn. En av anledningarna till det kan vara att man tidigare trodde att röda bär kunde ge allergiska reaktioner och utslag.

Vissa barn med eksem eller känslig hud kan reagera lite på röda bär eller tomater och ketchup. Det beror på att de innehåller ämnen som kan reta huden eller magen. Men det är ytterst ovanligt att man reagerar allergiskt mot dessa livsmedel.

Om man märker att barnet får lite prickar av livsmedlet kan man vänta ett tag med att ge det, och sedan pröva igen.

Det finns inga belägg för att man skall vänta med att ge hallon och jordgubbar i mindre mängder till små barn. Färska hallon och jordgubbar innehåller bland annat C-vitamin, som kan öka upptaget av järn i maten, så det är bra att ge efter måltiden.

Mosade hallon eller jordgubbar passar fint att blanda med mosad banan eller äpplemos och ha på gröten eller kanske på yoghurt när barnet är lite äldre.