Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

Nestlé

Barnmat utan färgämnen eller konserveringmedel

Att börja med riktig mat är ett äventyr för ditt barn. En helt ny värld av nya smaker öppnar sig. Vi på Nestlé Barnmat lagar mat som är anpassad till ditt barns behov i varje ålder. Eftersom barns magsäckar är så små och får plats med en mindre mängd mat än vuxnas behöver barn mat som är extra näringsrik. Vi på Nestlé Barnmat har 150 års erfarenhet och väljer råvarorna noggrant och använder endast naturlig konserveringsteknik, det finns inga konserveringsmedel och inte heller några färgämnen i vår barnmat*. Bara naturlig, god mat anpassad till ditt barns behov.

*Konserveringsmedel och färgämnen får ej användas i barnmat enligt lag.

Börja med smakportioner

De allra flesta barn klarar sig utmärkt på enbart bröstmjölk de första 6 månaderna. Men om ditt barn verkar nyfiket på att prova annan mat kan du tidigast från 4 månader testa att ge små smakportioner av annan mat. Smakportionerna ska vara små, endast några skedar. De ska inte ersätta någon del av amningen.

Mer om smakportioner

Upptäck vårt ekologiska sortiment

Se produkterna här

Bra att veta om gluten

Barnläkare och forskare menar att man kan minska risken för att utveckla glutenintolerans om man testar att ge gluten före 6 månaders ålder under den period som barnet ammas. Gluten finns i livsmedel med vete, råg och korn. Havre, majs- och rismjöl innehåller inte något gluten eller bara spår av gluten, så ge även något som innehåller vete.

Vällingmys för alla åldrar!

Nestlés välling finns i många olika smaker för dygnets alla mysstunder. Självklart är de åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 6 månader till 3 års ålder.

Se vårt vällingsortiment här

Tips för att börja med riktig mat

Att börja med riktig mat är ett äventyr för ditt barn. Från att ha ätit samma sak i hela sitt liv öppnar sig nu en värld av smaker. Att äta är också att känna och uppleva maten med sina fingrar. Hur känns potatismos? Hur fångar man en ärta? Spagetti är hal och kött är lite strävt.

Tips inför matträningen

"Min son som för övrigt är väldigt kräsen åt dubbelt så mycket som han brukar göra. Han gillade särskilt kyckling couscous."

Vår Couscous Kyckling fick tummen upp av testpiloterna.

Fler omdömen på Smartson

Våra produkter