Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

min Välling

Nu kommer vår Nestlé Välling med endast solros- och rapsolja! Samtidigt passar vi på att ge våra förpackningar ny kostym.  Lanseras rullande under hösten 2018.

Välling är hälsosamt

Välling - för en mysig stund tillsammans

Att dricka välling är en näringsrik svensk tradition och ett gyllene ögonblick att vara nära din lilla ängel. Nestlé Välling är en välling för alla de där mysiga stunderna tillsammans - oavsett om den dricks på morgonen eller kvällen. Vällingen har en fyllig smak av fullkorn och fibermängden är självklart speciellt anpassad för barnets ålder samt berikad med järn, kalcium, vitamin D och jod. Dessutom är den osockrad och innehåller bara solros- och rapsolja!

Varför ger välling en god start i livet?

Utöver den mysiga kvalitetstid som matning innebär är det viktigt att ditt barn får i sig alla näringsämnen det har behov för. Välling innehåller viktiga vitaminer och mineraler som är nödvändiga för ditt barns utveckling så som:

Järn, Kalcium, Vitamin D, Jod

Nestlés vällingsorter är berikade med både kalcium och jod. Det är sådant som är bra för barn som växer, för vi får inte glömma att ditt barn genomgår en fantastisk utveckling och växer i raketfart. Det betyder att det är viktigt att han eller hon får i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler, och ett utmärkt sätt att få det är genom välling!

Järn är en otroligt viktig beståndsdel i ditt barns kost och bidrar till barnets normala kognitiva förmåga och utveckling. Några månader efter födseln så börjar det järnförråd som barnet föds med att ta slut och behöver därmed fyllas på från andra källor. Idag har ett av tio barn järnbrist då bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov. Livsmedelsverket rekommenderar barn att äta järnberikad gröt och välling för att täcka dagsbehovet, och eftersom en portion Nestlé välling ger ditt barn ca 40 % av dess dagliga järnbehov så passar det perfekt. Med välling kan du med andra ord kombinera kvalitetstid, närhet och näringsrik mat!

Välling är ett tillförlitligt sätt att se till att ditt barn får i sig många av de viktiga näringsämnen och mineraler som det behöver för att utvecklas. Vår välling är en god kalciumkälla och innehåller även vitamin D som behövs för den normala uppbyggnaden av skelettet och jod som bidrar till normal tillväxt hos barn. Vi får inte glömma att små barn genomgår en otrolig, och inte minst snabb, fysisk och kognitiv utveckling. Hitta ett lugnt hörn och dela en mysig stund tillsammans med ditt barn samtidigt som ni tillsammans ser till att barnet får en bra start på livet med alla vitaminer och mineraler som behövs.

Hur varm ska välling vara?

Varje barn har olika preferenser angående hur varm välling ska vara. De flesta barn föredrar dock inte helt oväntat välling som är runt 37 grader varm, det vill säga kroppstempererad. Du kan testa temperaturen genom att skvätta ett par droppar på insidan av handleden. Känns det ljummet, alltså varken varmt eller kallt, så är vällingen tempererad kring kroppstemperatur. Ett annat sätt att mäta temperaturen på vällingen är helt enkelt att använda en termometer, vilket antagligen är det mest exakta sättet att mäta temperaturen.

Det ska tilläggas att smaken som bekant är som baken, det finns såklart vissa barn som föredrar sin välling svalare än 37 grader, andra vill ha den varmare. Det viktigaste är självklart att se till så att vällingen inte är för varm och därmed riskerar att skada barnet.

Välling på Nestlés sätt

Välling är en svensk tradition med rötter långt tillbaka i tiden. Det är med andra ord en välbeprövad metod som har använts av föräldrar i århundranden för att ge barn värdefull näring och närhet.

Nestlé har sedan 1886 kämpat för att alla barn ska ha rätt till en god start i livet. Sedan starten har vi utvecklat och förfinat sättet vi gör det på. Det ställs 10 – 1 000 gånger högra krav på råvaror som ska användas till barnmat än till mat som vuxna äter. Högst 6% av det havre som produceras idag uppfyller de låga gränsvärden som fastslagits för barnmat och välling. Nestle arbetar målmedvetet och långsiktigt med de råvaror som behövs för att producera välling och som håller den höga standard som krävs. Detta för att säkerställa att varje barn får den näring som det behöver.

Nestlés välling är till för de mysiga stunderna tillsammans med ditt barn. Vällingen är näringsrik och innehåller nästan allt det som ditt barn behöver, självklart anpassat till ditt barns ålder. Detta serveras på ett lätt sätt så att det passar in i det föränderliga schema som ofta kännetecknar en småbarnsförälder. Hjälp ditt barn med att få i sig sitt dagliga intag av järn och kalcium, vitamin D och jod med hjälp av välling.

Sammanfattningsvis så är välling en svensk tradition, full av järn och nyttigheter för att ditt barn ska få den bästa möjliga starten på livet samtidigt som ni får en chans att spendera viktig kvalitetstid tillsammans!

Baby-Graded ingredienser - noggrant utvalda för ditt barn

Baby-Graded ingredienser - noggrant utvalda för ditt barn

Visste du att endast 2% av världens råvaror uppfyller de strikta kraven som ska används för barnmat, gröt och välling?

Sov gott med en mysstund innan läggdags

Sov gott med en mysstund innan läggdags

Välling är en kär del av kvällsrutinen i många svenska småbarnsfamiljer och kvällsmålet är lika viktigt för en god natts sömn som för att tanka upp med kärlek och närhet. Tänk på att anpassa mängden och att ditt barn ska hinna smälta maten en stund innan läggdags.

Mer om sömn

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé välling ger ca 40 % av ditt barns dagliga järnbehov. 

Mer om järn

fullkorn och fibrer

Allt du behöver veta om fullkorn och fibrer

Fullkorn och fibrer är bra även för små barn, men i rätt mänger. Vi tillagar vår gröt och välling med barnen i åtanke och har 39-43% fullkorn i våra gröter och vällingar. Fibernivån ökar i takt med barnets ålder så du kan vara trygg med att du gör ett bra val när du väljer Nestlé gröt och välling. 

Mer om fullkorn och fibrer

Vällingmys för alla åldrar!

Vällingmys för alla åldrar!

Nestlés välling finns i många olika smaker för dygnets alla mysstunder. Självklart är de åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 6 månader till 3 års ålder.

Se vårt vällingsortiment här

lilla Bo
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.