Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

min Gröt

.

Små barn behöver mycket energi

Små barn behöver mycket energi

Små barn växer och utvecklas snabbt under sina första år i livet. De har ett stort näringsbehov men deras magar är förhållandevis små. Det betyder att de behöver äta oftare och från en mer näringsrik kost än vad vi vuxna behöver. Nestlés gröt är perfekt anpassad för små magar, med tillsatt järn, kalcium, vitamin D och jod samt endast gjord på solros- och rapsolja! Nestlés barngröt finns i många olika smaker och är självfallet åldersanpassade för att passa just ditt barns näringsbehov. Från Nestlé Min Havregröt från 4 månader med mild smak för små ovana magar, till Nestlés min Fullkornsgröt upp till 3 år med spännande smaker och härliga konsistenser. Genom att servera en portion av Nestlés gröt kan du se till att ditt barn får i sig ca 40% av det dagliga behovet av järn. Att små barn får i sig järn är essentiellt då det bidrar till barnets normala kognitiva utveckling. Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder men därefter är det viktigt att barnet får i sig järn från kosten då bröstmjölken efter 6 månader inte längre räcker till som järnkälla. Ett sätt att tillgodose järnbehovet är att servera gröten vid andra tillfällen än bara som frukost. Gröt fungerar utmärkt som mellanmål, kvällsmål eller till och med som lunch. Läs mer om barnmat, fullkorn och våra produkter nedan.

Baby-Graded ingredienser - noggrant utvalda för ditt barn

Baby-Graded ingredienser - noggrant utvalda för ditt barn

Visste du att endast 2% av världens råvaror uppfyller de strikta kraven som ska används för barnmat, gröt och välling?

                                  Mer om ingredienser

fullkorn och fibrer

Allt du behöver veta om fullkorn och fibrer

Fullkorn och fibrer är bra även för små barn, men i rätt mänger. Vi tillagar vår gröt och välling med barnen i åtanke och har 39-43% fullkorn i våra gröter och vällingar. Fibernivån ökar i takt med barnets ålder så du kan vara trygg med att du gör ett bra val när du väljer Nestlé gröt och välling. 

Mer om fullkorn och fibrer

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé gröt ger ca 40% av ditt barns dagliga järnbehov.

Mer om järn

Mättande måltid att äta själv

Mättande måltid att äta själv

Min gröt är perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Vissa uppskattar den även som lunch. Den är enkel att tillaga och lätt att äta med sked för ditt barn. Nestlés gröter finns i många olika smaker, självklart åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 4 månader till 3 års ålder.

Se produkterna här

lilla Bo

Våra produkter

Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.