Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

min Gröt

God näring för små magar

Små barn växer och utvecklas snabbt under sina första år i livet. De har ett stort näringsbehov men deras magar är förhållandevis små. Det betyder att de behöver äta oftare och från en mer näringsrik kost än vad vi vuxna behöver. Därför är Nestlés gröt berikad med: järn, kalcium, vitamin D och jod.

Sädesfält

Allt du behöver veta om fullkorn och fibrer

Fullkorn och fibrer är bra även för små barn, men i måttliga mängder. Fullkornsvarianterna bland barnmatsprodukterna är anpassade efter barnets ålder, och har också en anpassad fibermängd. Om ditt barn äter dessa behövs inte så mycket andra fullkornsprodukter i form av bröd, pasta och andra gryn.

Mer om fullkorn och fibrer

Mättande måltid att äta själv

Min gröt är perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Vissa uppskattar den även som lunch. Den är enkel att tillaga och lätt att äta med sked för ditt barn. Min Gröt finns i många olika smaker och optimerad för olika åldrar, så att dess näringssammansättning ska vara perfekt anpassad för barnets behov från 4 månader till 3 års ålder.

Se produkterna här

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé gröt ger ca 37 % av ditt barns dagliga järnbehov.

Mer om järn

Goda vanor - Så här får du bra måltidsrutiner för ditt barn

Skapa bra måltidsrutiner för ditt barn

Livet med små barn är fullt av överraskningar som kan vara svåra att förutse. Med bra rutiner runt mat och sömn blir det lättare att tackla sådant som inte går att planera. Bra vanor sätter en lugn ram runt dagarna. För dig som förälder är det skönt att veta att du har en plan och att ditt barn får den näring det behöver. För ditt barn ger rutinerna harmoni och trygghet.

Mer om måltidsplanering

Gratis smakprov

Som medlem i Min Nestle Club kan du beställa gratis smakprov av min Gröt och min Välling. Det kostar inget att vara med. Det går fort och enkelt att anmäla sig. Du får dessutom mer intressant innehåll anpassat för just dig och ditt barn.

Beställ smakprov

"Det var en mjuk och lätt konsistens på gröten vilket var väldigt omtyckt av barnen, lätt att laga och man spara både tid och pengar. Rimligt pris på ett stort paket."

Min Gröt Havre Banan & Mango blev en hit bland både de små testpiloterna och deras föräldrar.

Fler omdömen på Smartson