Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

min Gröt

Små barn behöver mycket energi

Små barn växer och utvecklas snabbt under sina första år i livet. De har ett stort näringsbehov men deras magar är förhållandevis små. Det betyder att de behöver äta oftare och från en mer näringsrik kost än vad vi vuxna behöver. Nestlés gröt är perfekt anpassad för små magar, men tillsatt järn, kalcium, vitamin D och jod samt endast solros- och rapsolja!

Ny gröt och välling kommer snart - läs mer här

Få svar på alla dina frågor om de kommande uppdateringarna.

Sädesfält

Allt du behöver veta om fullkorn och fibrer

Fullkorn och fibrer är bra även för små barn, men i rätt mänger. Vi tillagar vår gröt och välling med barnen i åtanke och har 39-43% fullkorn i våra gröter och vällingar. Fibernivån ökar i takt med barnets ålder så du kan vara trygg med att du gör ett bra val när du väljer Nestlé gröt och välling. 

Mer om fullkorn och fibrer

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé gröt ger ca 40% av ditt barns dagliga järnbehov.

Mer om järn

Mättande måltid att äta själv

Min gröt är perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Vissa uppskattar den även som lunch. Den är enkel att tillaga och lätt att äta med sked för ditt barn. Nestlés gröter finns i många olika smaker, självklart åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 4 månader till 3 års ålder.

Se produkterna här