Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Varumärke
X

min Gröt

.

Små barn behöver mycket energi

Små barn växer och utvecklas snabbt under sina första år i livet. De har ett stort näringsbehov men deras magar är förhållandevis små. Det betyder att de behöver äta oftare och från en mer näringsrik kost än vad vi vuxna behöver. Nestlés gröt är perfekt anpassad för små magar, men tillsatt järn, kalcium, vitamin D och jod samt endast solros- och rapsolja!

Nestlés gröt—ett perfekt sätt att ge din bebis energi

Nestlés barngröt är perfekt anpassad för små magar och innehåller dessutom flera viktiga näringsämnen såsom järn, kalcium, vitamin D och jod.  Vår barngröt är därför ett utmärkt alternativ om du vill ge din bebis en bra start i livet!

Hitta en gröt som passar just din bebis

Nestlés barngröt finns i många olika smaker och är självfallet åldersanpassade för att passa just ditt barns näringsbehov. Våra olika grötar kan därför serveras från 4 månader upp till 3 års ålder. När du serverar ditt barn gröt för första gången är det viktigt att du går försiktigt fram. En god idé kan därför vara att servera vår Nestlé min Gröt Mild Havre som är anpassad för att serveras från 4 månader och framåt. Gröten är mild i smaken och framtagen för att passa just små och ovana bebismagar. Om din bebis är lite äldre och tidigare har ätit gröt kan någon av våra Nestlé min Gröt Fullkornsgröt passa bättre. Våra fullkornsgrötar finns i spännande smaker och härliga konsistenser. Så oavsett din bebis ålder är vi säkra på att du kan hitta en gröt som passar just din bebis!

Ge din bebis gröt och hjälp ditt barn att få i sig tillräckligt med näring

Nestlés välsmakande barngröt är perfekt anpassad för att serveras till små barns magar och innehåller dessutom järn, kalcium, vitamin D och jod samt endast solros- och rapsolja. Att ge din bebis gröt kan därmed vara ett utmärkt val för att se till att barnet äter en näringsrik och balanserad kost.

Genom att servera en portion av Nestlés gröt kan du se till att ditt barn får i sig ca 40% av det dagliga behovet av järn. Att små barn får i sig järn är essentiellt då det bidrar till barnets normala kognitiva utveckling. Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder men därefter är det viktigt att barnet får i sig järn från kosten. Detta då bröstmjölken efter 6 månade inte längre räcker till som järnkälla. Att servera ditt barn Nestlés gröt är således en mycket god idé för att se till att ditt barn får i sig tillräckligt med järn! 

Nestlé barngröt innehåller inte bara livsnödvändigt järn, men även fullkorn och fibrer. Om fullkorn och fibrer serveras i rätt mängder är det inte enbart något som är bra för vuxna, utan även för barn. Våra barngrötar innehåller därför 39-43% fullkorn och fibernivån ökar i takt med barnets ålder. När du serverar ditt barn gröt kan du därför vara säker på att du gör ett tryggt och bra val som passar just ditt barns ålder!

Barngröt ger dig och din bebis en mysig stund tillsammans

Genom att ge din bebis gröt ger du inte bara barnet en näringsrik måltid utan också en mysig stund tillsammans. Nestlés barngröt är enkel att tillaga och är lätt för ditt barn att äta med en sked.  På så sätt kan du snabbt och enkelt servera din bebis en bra måltid och samtidigt få tid till att tillbringa en härlig stund tillsammans. Gröten kan dessutom ätas både som frukost, mellanmål, kvällsmål eller till och med som lunch. Att servera din bebis Nestlés gröt ger följaktligen både dig och din bebis fördelar!

Baby-Graded ingredienser - noggrant utvalda för ditt barn

Visste du att endast 2% av världens råvaror uppfyller de strikta kraven som ska används för barnmat, gröt och välling?

                                  Mer om ingredienser

Sädesfält

Allt du behöver veta om fullkorn och fibrer

Fullkorn och fibrer är bra även för små barn, men i rätt mänger. Vi tillagar vår gröt och välling med barnen i åtanke och har 39-43% fullkorn i våra gröter och vällingar. Fibernivån ökar i takt med barnets ålder så du kan vara trygg med att du gör ett bra val när du väljer Nestlé gröt och välling. 

Mer om fullkorn och fibrer

1 av 10 barn i Sverige har järnbrist

Ett barn föds med ett järnförråd som räcker ungefär fram till 6 månaders ålder. Därefter är det viktigt att barnet får i sig tillräckligt med järn från kosten eftersom bröstmjölken ensam inte täcker barnets behov av järn. Järn är ett viktigt mineralämne som bidrar till ditt barns normala kognitiva utveckling. En portion Nestlé gröt ger ca 40% av ditt barns dagliga järnbehov.

Mer om järn

Nestlé Infant Nutrition - En hållbar matförsörjning

Vi på Nestlé Infant Nutrition samarbetar med bönder från hela världen. Vår Baby-Grade Standard involverar ett globalt nätverk bestående av över 20 000 bönder och leverantörer.

Mättande måltid att äta själv

Min gröt är perfekt som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Vissa uppskattar den även som lunch. Den är enkel att tillaga och lätt att äta med sked för ditt barn. Nestlés gröter finns i många olika smaker, självklart åldersanpassade så att dess näringssammansättning ska vara perfekt för ditt barns behov. Från 4 månader till 3 års ålder.

Se produkterna här

Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.