Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Uppdatering om coronaviruset

Uppdatering om coronaviruset

Vi vet hur viktigt det är att hålla kontakten med dina nära och kära – och förälder som du som tar hand om barn och familj. Du är inte ensam i denna besvärliga period. Vi är här med dig, tillhands för dig och ditt barn.
Om du har några frågor eller vill dela dina tankar, välkommen att kontakta oss på Facebook, Instagram eller vår websida.

21 mars 2020

Vad gör vi för att stoppa spridningen av coronaviruset?

Människor är det viktigaste för oss på Nestlé. Våra medarbetare och konsumenters säkerhet och hälsa har alltid högsta prioritet och vi jobbar hårt för att se till att alla kan arbeta säkert under corona utbrottet.

Här är några nya rutiner för oss:

◾ Vi har uppmanat våra anställda världen över att inte resa internationellt i jobbet förrän den 15 april 2020. Anställda bör också ersätta inrikesresor med andra alternativ där det är möjligt. Vi utvärderar kontiunerligt våra rutiner och anpassar dem när förutsättningarna förändras.

◾ Vi uppmanar alla kontorsanställda att jobba hemifrån när det är möjligt.

◾ Vi ger alla medarbetare råd och tips om hur man minimerar risken för infektion både på jobbet och hemma. Vi uppmuntrar också alla medarbetare att ta hand om sig både fysiskt och psykiskt under denna svåra tid.

◾ Vi ber alla anställda som uppvisar symtom att informera sin chef och stanna hemma i karantän i 14 dagar.

◾ Vi har också vidtagit fler åtgärder vad gäller hygien och andra rutiner på våra kontor och produktionsanläggningar.

◾ Vi samarbetar med leverantörer, distribution och samarbetspartners för att införa infektionskontroller och säkerställa tillgången av våra produkter.

 

Frågor och svar om COVID-19:

 

Generella frågor angående COVID-19:

Vi vet hur viktigt det kan vara för dig som förälder att ta hand om barn och familj, och samtidigt gärna vill hålla kontakten med dina nära och kära. Du är inte ensam i denna besvärliga period, vi är här för dig, engagerade i dig och ditt barn.Om du har några frågor eller vill dela dina tankar är du alltid välkommen att kontakta oss på Facebook, Instagram eller vår hemsida.Om du är gravid, ammar eller har små barn, har du kanske många tankar och är orolig över hur du ska förhålla dig. Vi rekommenderar dig att läsa mer om de försiktighetsåtgärder du behöver tänka på.                                                    

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se                                       
Vårdguiden 1177: https://www.1177.se


Jag ammar min baby. Kommer hen att smittas av COVID-19 om jag är smittad/smittas? Vad kan jag göra för att skydda mitt barn från att smittas?

Detta är fortfarande oklart eftersom kunskapen om viruset ökas för varje dag. Det är viktigt att du följer rekommendationerna från de svenska myndigheterna. För att hålla dig uppdaterad med den senaste informationen, kan du besöka; Folkhälsomyndigheten, Vårdguiden 1177 och WHO.


Jag matar mitt barn med modersmjölksersättning och / eller barnmat. Kan mitt barn bli smittat med Coronavirus via modersmjölksersättnig och / eller barnmat?

Amning är den bästa näringen för ditt barn och du bör rådgöra med din sjuksköterska eller läkare på BVC om du vill börja med modersmjölksersättning. På Nestlé följer vi alltid strikta protokoll om hygien och korsinfektionskontroll och ser till att alla våra livsmedel är säkra för din familj. Under denna oroande tid har vi naturligtvis granskat alla våra protokoll och infört ytterligare åtgärder för att garantera att vi tillhandahåller en säker produkt för dig och ditt barn. Ditt barn riskerar inte att bli smittat med COVID-19 från vår barnmat eller modersmjölksersättning. Vi hänvisar till rekommendationer från Livsmedelsverket samt Folkhälsomyndigheten om god livsmedelshygien. När det gäller rengöring av flaskor och annan utrustning för tillredning och matning av ditt barn  hänvisar vi till råd från Livsmedelsverket samt att noggrant följa de tillagningsråd och instruktioner som finns på burk / förpackning av modersmjölksersättning och välling. Du hittar de mest aktuella råden från WHO mer i detalj här

 

Om du har några frågor eller vill dela dina tankar, välkommen att kontakta oss på Facebook, Instagram eller vår websida.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.