Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Rätt protein kan förebygga allergier

Rätt protein kan förebygga allergier hos ditt barn

En allergisk reaktion betyder att kroppens immunförsvar reagerar felaktigt och överdrivet på ämnen som normalt sett inte utgör någon fara för kroppen, som t.ex. komjölksprotein. Immunförsvaret identifierar alltså ett ofarligt ämne som ett hot och sätter igång en våldsam försvarsreaktion: allergiska symtom.

15 juni 2017

Rätt protein kan förebygga allergier

När immunförsvaret väl har blivit känsligt för ett ämne, ett så kallat allergen, behåller det ett ”minne” av detta allergen och kommer att känna igen det som ett hot i framtiden. Om immunförsvaret är känsligt och kommer i kontakt med allergenet leder det till allergiska symtom.

Det har länge varit känt att främmande proteiner (som t.ex. komjölksproteiner) kan utlösa allergiska reaktioner. Komjölksprotein innehåller en högre mängd av protein, som kan förvandlas till allergener, än bröstmjölk.

Bröstmjölk har en mycket låg allergisk potential. Den hjälper till att stävja allergier och den reducerar barnets känslighet genom att främja toleransutveckling mot främmande ämnen.

Nestlé forskning och utveckling

Mängden barn med allergi växer varje dag runtom i världen. Vetskapen om hur viktigt det är med rätt protein gör allergiprevention centralt i vår proteinforskning.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.