Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Proteinets betydelse för barnets vikt

Proteinets betydelse för barnets vikt

Forskare anser att rätt sorts protein av rätt sorts kvalitet, har en viktig betydelse för att minska riskerna för att ett barn blir överviktigt högre upp i åldern.

15 juni 2017

En optimal mängd av protein med rätt kvalitet främjar en sund och normal viktökning. Ett barn som enbart ammar under sina första månader i livet löper lägre risk för att bli överviktigt eller drabbas av fetma senare i livet.

Proteiner är livets byggstenar

Medicinska experter och forskare anser att protein är det viktigaste näringsämnet inte bara för ditt barns tillväxt, utan också för dess hälsa och utveckling. Vidare anser man att den kvalitet och kvantitet av proteiner som barnet får i sig via kosten tidigt i livet kan påverka dess hälsa även när barnet blir äldre. Bröstmjölksprotein är det optimalt för barnet eftersom kvaliteten och kvantiteten är anpassad för barnets ständigt växlande behov.

Nestlé forskning och utveckling

Att barnets framtida hälsa kan påverkas av dess första 1000 dagar i livet är relativt ny kunskap som gör att vårt arbete blir ännu viktigare. Vi har 150 års erfarenhet om barn, mat och hälsa. Att ge barn över hela världen en bra start som de sedan har med sig resten av sina liv, det är vad vi brinner för.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.