Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Nestlé firar den Internationella Amningsvecka

Nestlé firar den Internationella Amningsvecka

Vi vill fira den Internationella Amningsveckan – och hedra alla ammande mammor och stöttande partners! Rätten att amma sitt barn närsomhelst och varsomhelst är något vi på Nestlé ömmar för, och här nedan kan du läsa om allt det fantastiska med bröstmjölk, och ta del av några föräldrars amningserfarenheter.

17 juli 2018

Internationella Amningsvecka
Min mamma kunde inte amma mig, och hon pratade om det som en stor sorg när jag blev gravid, så när allt gick bra för mig och min lilla dotter blev jag så lycklig! Amningen flöt på, med hjälp av amningsnapp, och det var så mysigt. Jag kunde amma henne i fyra lyckliga månader, innan plötslig sjukdom och mediciner tyvärr gjorde att vi tvärt fick sluta och introducera alternativ. Jag grät i flera dygn men hittade tillslut nästan samma närhet igen som vi hade upplevt med amningen, och lyckligvis accepterade min lilla snutta detta nya utan problem. Kanske kände hon på sig att det var en nödsituation och att mamma inte kunde göra annorlunda, min kloka unge!

 

Sofia mamma till Tove

 

 Internationella Amningsvecka
Som pappa ville jag inte vara utanför amningen, utan ville hjälpa till. Det var tufft för min sambo i början och det blev mycket googlande för min del för att försöka hjälpa med tips, men när allting flöt på insåg vi hur praktiskt amning är! Vi har alltid rest mycket, och ville inte ändra på det, så inom 6 månader hade Alfred varit på tre olika resor med oss. Att flyga med små barn är ingen picknick, men vi hade hört att amning hjälper mot trycker i öronen och försökte planera så att Alfred skulle vara hungrig och vilja amma vid start och landning. Däremellan var det böcker, leksaker och mys som gällde. Svettigt som attans ibland, men det gick! Glöm inte massor av våtservetter!

 

Jonas, pappa till Alfred

 

Internationella Amningsvecka
Jag älskade att amma från första stund. Såklart var det kämpigt att känna sig bekväm och få det att fungera i början men efter cirka 2 veckor fungerade det hur bra som helst. Jag kunde amma min lille kille i 6 månader sen tog mjölken slut, och det gick bra för både mig och Oscar.

 

Julia, mamma till Oscar

 

 

 

Internationella Amningsvecka
Äntligen är Fabian här, lillebror som alltid är glad och nöjd och får följa med på mycket äventyr. Amningen har aldrig varit några problem med Fabian, annat var det med storebror Leon som föddes alldeles för tidigt. Då var det mycket mer besvärligt! 

Varje gång han skulle ha mat fick jag först väga honom, sen amma, därefter vägdes han igen för att se hur mycket han orkade äta, sen sondmatade jag resten medan han sov och därefter fick jag pumpa så att jag hade till nästa mål. Allt tog sådan tid och det var enklare att vara hemma när man gav mat men nu kan jag amma varsomhelst vilket känns så enkelt och smidigt. Tänk så olika upplevelser med båda barnen!

 

Cecilia, mamma till Leon och Fabian

 

Internationella Amningsvecka
Jag är väldigt tacksam över att amningen har fungerat bra. Det var så häftigt att Alba visste precis vad hon skulle göra när hon lades på mitt bröst för allra första gången efter förlossningen. Jag är förvånad över att det har känts så naturligt för mig att amma redan från början, såväl hemma som på vilken annan plats som helst. Jag har tack och lov även känt att det har varit socialt accepterat, eller så har jag varit så fokuserad på min lilla goding i famnen att jag helt stängt ute omvärlden. Det är oavsett vilket en oerhört tillfredsställande känsla att kunna ge sitt barn fullvärdig näring från sin egen kropp, precis som mammor gjort i urminnes tider. Ingen ska behöva gömma sig för att amma, det är bland det mest naturliga som finns.

 

Birgitta, mamma till Alba

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.