Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Nestlé – för alla barns rätt till en god start i livet sedan 1886

Nestlé – för alla barns rätt till en god start i livet sedan 1886

Det började som en personlig dröm

Vår grundare Henri Nestlé fick under sin barndom i Frankfurt uppleva ett av det tidiga 1800-talets stora folkhälsoproblem – barnadödligheten. Under det första levnadsåret var dödligheten den här perioden så hög som 15-20 %. Fem av Henris egna syskon dog som barn. En av orsakerna, vid sidan av bristande sjukvård och infektioner, var att det då inte fanns någon säker ersättning till bröstmjölk, när den av olika skäl inte räckte till. Det är mot den här bakgrunden man ska se den uppfinning som Henri Nestlé utvecklade i vuxen ålder, som apotekare i Schweiz. Hans modersmjölkersättning fick en guldmedalj vid världsutställningen 1871 för sin betydelse i kampen mot barnadödligheten.

Sen dess har Nestlé vuxit och blivit ett stort företag i världen men vi arbetar vidare i vår grundares anda – med största omsorg om de små detaljerna och med drömmen intakt – alla barn har rätt till en god start i livet. 

23 juni 2017

Världsvana som ger bättre lokalsinne

En av fördelarna med att vara en del av ett internationellt företag, är all den kunskap och erfarenhet vi kan ta del av från forskare, dietister, barnläkare och kockar från hela världen. Smaker och vanor är olika mellan olika kulturer men barns grundläggande behov är desamma.

Vi fyller ständigt på med nya recept, spännande vetenskapliga rön och insikter. Även om Nestlé verkar över hela världen är vi i vår vardag är ett lokalt företag. Sverigekontoret hittar du i Helsingborg.

Bra kockar vet att rätt råvaror är nyckeln till bra mat. Det gäller även för vår mat. Våra kockar tillagar bara mat av råvaror från kontrollerade leverantörer som vi känner sedan år tillbaka. Det är för den kommande generationen som vi lagar vår mat. Det är därför vi följer maten noggrant, hela vägen från odlingen på fälten, till produktion och förpackning.

Barn utvecklas på ett alldeles häpnadsväckande sätt de första åren. Därför följer också all mat som vi tillagar denna utveckling – från ditt barns tidiga äventyr med smakportionerna till dess att han eller hon sitter med dig vid middagsbordet och äter tillsammans med hela familjen.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.