MyFeed Personalized Content
Artikel
Add this post to favorites

Nestlé NaturNes barnmat introducerar blockchain-teknologi för ökad spårbarhet

Nu kan alla nordiska konsumenter använda sin mobiltelefon för att lära sig mer om ursprung och hållbarhet och spåra hela resan med Nestlé NaturNes barnmat.

2min att läsa Jan 11, 2021

Att bli förälder är såklart förenat med stor glädje och förväntan, men på köpet kommer också många frågor. Att känna sig osäker är helt naturligt. Något du dock inte ska behöva tvivla på är maten du ger ditt barn. Det är den grundläggande filosofin bakom blockchain-projektet.

”Vi vet att många föräldrar är intresserade att veta mer om produkterna. Nu behöver de inte längre söka efter information på flera platser; produktförpackningen länkar dig direkt till den mest relevanta informationen om ingredienser, matlagning och transport av produkten som du just har köpt", säger Andreas Balasis, marknadschef för Nestlé barnmat i Sverige.

Tanken med den nya teknologin är att öka spårbarheten för konsumenter och att ge mer inblick i var råvarorna i produkten kommer ifrån. Redan förra året introducerade Nestlé ett antal åtgärder i syfte att öka transparensen för sina barnmatsprodukter, bland annat genom certifikat för de ekologiska blåbären från Lappland och de hållbara förpackningarna.

Nu tar Nestlé NaturNes nästa steg då konsumenterna själva kan följa resan för produkten Nestlé NaturNes Spaghetti Bolognese, med information om ingredienserna, tillagning och transport genom att skanna en QR-kod på produktetiketten.

”På Nestlé vill vi skapa ett mer synligt och öppet ekosystem av råvaror och det är viktigt för oss att informera våra konsumenter om de förbättringar vi gör”, säger Andreas Balasis.

Nestlé har genomfört detta pilotprojekt tillsammans med IBM Food Trust, vars plattform projektet bygger på. Blockchain-plattformen kommer att utökas när fler leverantörer och partners går med i projektet.

Gå med i

MVP Logo

Bli medlem i Baby&you & få massor av klubbförmåner!

  • newsletter icon

    Innehåll till dig

    Njut av ett personligt anpassat innehåll, råd och en guide där du kan följa de första 1000 dagarna av föräldrarskapet steg för steg.

  • Verktyg

    Verktyg

    Prova våra skräddarsydda, praktiska verktyg som guidar dig genom föräldrarskapsresan.

  • coupons

    Rabatter

    Få extra rabatter på relevanta produkter när ditt barn växer.

Search icon

Har du fortfarande inte hittat vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.