Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Blockchain-barnmat

Nestlé NaturNes barnmat introducerar blockchain-teknologi för ökad spårbarhet

Nu kan alla nordiska konsumenter använda sin mobiltelefon för att lära sig mer om ursprung och hållbarhet och spåra hela resan med Nestlé NaturNes barnmat. 

11 januari 2021

Att bli förälder är såklart förenat med stor glädje och förväntan, men på köpet kommer också många frågor. Att känna sig osäker är helt naturligt. Något du dock inte ska behöva tvivla på är maten du ger ditt barn. Det är den grundläggande filosofin bakom blockchain-projektet.

”Vi vet att många föräldrar är intresserade att veta mer om produkterna. Nu behöver de inte längre söka efter information på flera platser; produktförpackningen länkar dig direkt till den mest relevanta informationen om ingredienser, matlagning och transport av produkten som du just har köpt", säger Andreas Balasis, marknadschef för Nestlé barnmat i Sverige.

Tanken med den nya teknologin är att öka spårbarheten för konsumenter och att ge mer inblick i var råvarorna i produkten kommer ifrån. Redan förra året introducerade Nestlé ett antal åtgärder i syfte att öka transparensen för sina barnmatsprodukter, bland annat genom certifikat för de ekologiska blåbären från Lappland och de hållbara förpackningarna.

Nu tar Nestlé NaturNes nästa steg då konsumenterna själva kan följa resan för produkten Nestlé NaturNes Spaghetti Bolognese, med information om ingredienserna, tillagning och transport genom att skanna en QR-kod på produktetiketten.

”På Nestlé vill vi skapa ett mer synligt och öppet ekosystem av råvaror och det är viktigt för oss att informera våra konsumenter om de förbättringar vi gör”, säger Andreas Balasis.

Nestlé har genomfört detta pilotprojekt tillsammans med IBM Food Trust, vars plattform projektet bygger på. Blockchain-plattformen kommer att utökas när fler leverantörer och partners går med i projektet. För mer information om initiativet, besök denna länk.

Läs mer

Läs även
Föräldrar betygsätter den här artikeln 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.