Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Grötfrukost grundar för hälsosam livsstil

Grötfrukost för barn grundar för en hälsosam livsstil

Det finns goda skäl att introducera bra frukostvanor tidigt till sina barn: dels behöver barn i förskolan mycket energi för att orka fram till lunch, dels kan dåliga frukostvanor leda till sämre matvanor i övrigt.

11 juni 2017

I den stora amerikanska kostundersökningen ”National health and nutrition examination survey” framgår att barn som äter en sund frukost även utvecklar hälsosamma matvanor i övrigt. Det har också visat sig vara lättare att få till en näringsmässigt bra frukost med fibrer, frukt och kalcium om det ingår cerealier, och att inkludera välling, gröt eller flingor i frukosten är en bra start på dagen. Många barn är trötta på morgonen och känner dålig matlust, så ett tips är att dela upp frukosten i två delar: servera välling, gröt eller flingor hemma och ta med en smörgås, frukt eller en smoothie till förskolan.

Fakta från studien

  • Skolbarn som åt en väl sammansatt frukost hade en bättre sammansatt kost över hela dagen och lägre fettintag totalt. De hade också lägre BMI jämfört med de barn som hoppade över frukost.

  • Det finns en tydlig koppling hos vuxna mellan att äta en normalstor frukost och att ha en allmänt hälsosam livsstil och högre grad av fysisk aktivitet.

Läs mer

Läs även
Mammorna noterar denna artikel 0/5
avatar
Sök

Har du fortfarande inte hittat
vad letar du efter?

Testa vår nya smarta sökmotor. Vi har alltid något att erbjuda dig.