Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X

Glasburkar och lock - 100% återvinningsbara

 

  

27 maj 2018

Återvinning är ett ansvar som vi alla delar, och som en stor matleverantör är det extra viktigt för oss att vi levererar förpackningar på ett hållbart vis som skyddar planeten för framtida generationer. Så du kan känna dig trygg med att köpa färdiga rätter i glas till ditt barn - och bevara planeten för framtida generationer.

Lite om återvinning –  varför glas och metall?

  • 100% återvinningsbart - kan användas om och om igen
  • Glas är helt tätt och bevarar maten på bästa möjliga vis

Visste du att glas är ett av världens mest hållbara material?

I vår barnmatsfabrik i Finland är glaset som använd i burkarna delvis återvunnet, och är 100% är återvinningsbart. Glas är oändligt, och kan användas om och om igen. När du återvinner en av våra glasburkar, kan du vara säker på att materialet återanvänds.

En annan fördel med glas är att det håller maten färsk eftersom det är rent, tätt och ogenomträngligt. 

Men locket då?

Våra lock är tillverkade av återvinningsbart metall. I Norden återanvänds ca 80% av metall från hushåll. Därför anses metall som ett miljövänligt förpackningsmaterial, som hjälper industin att reducera använding av naturresurser och energi. 

 

”Glasförpackningen är den mest hållbara förpackningen i världen. Den tillverkas från naturlig sand, soda, kalksten och återvunnet glas. Det återvinns i oändlighet och är naturligt, rent och sunt. Det är bra för din mat och för planeten. Varje dag strävar vi efter att ta ansvarsfulla och säkra beslut för samhället – det är en viktigt del av vilka vi är.” Andres Lopez, Owen Illinois Inc. CEO (Glastillverkare)

Läs mer

Läs även