Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X
Frukt och bär - en viktig del i barnets kost!

Frukt och bär - en viktig del i barnets kost!

 

Nordiska kostundersökningar visar att nästan alla ettåringar får dagsbehovet av frukt och bär varje dag. Men när barnet växer, får mer vilja och inte alltid tillbringar hela tiden med sina föräldrar minskar intaget.

11 juni 2017

Frukt och bär är viktiga källor till vitamin C, mineralämnen som kalium, kostfiber som är bra för magtarmkanalens funktion samt antioxidanterna karotenoider och flavonoider.

Frukt och bär innehåller också mycket näring i förhållande till energiinnehåll. Enkla sätt att underhålla frukt- och bärätandet efter ettårsåldern är exempelvis att mixa frukter och bär till smoothies eller blanda i frukt och bär i fil, yoghurt, gröt med mera. Det finns också färdiga smoothies anpassade för barn. Det man bör tänka på om man blandar själv är att inte tillsätta socker, då barnet vänjer sig vid alltför söt smak.

Läs mer

Min Nestlé Club

Att ha ett litet barn är underbart, men att vara förälder innebär också utmaningar och en hel del stress. Som medlem i klubben får du ta del av tips och idéer anpassade efter ditt barns ålder. Dessutom kan du beställa gratis smakprov samt få unika rabatter och erbjudanden.

  • Personligt innehåll anpassat efter ditt barns ålder
  • Gratis smakprov
  • Rabatter och erbjudanden

Bli medlem

Läs även