Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Dela denna Artikel
X

Ebba Kleberg von Sydow lagar eget barnmatsrecept i Åbo

 

Läs mer om Ebba's besök i vår fabrik, och hennes alldeles egna barnmatsrecept!

1 april 2019

Vi har samarbetat med Ebba Kleberg von Sydow i flera år, och kom tillsammans på idén om att vi skulle låta henne besöka vår fabrik och visa er hur vi egentligen lagar vår barnmat, som vi självklart är väldigt stola över! I finska Åbo ligger vår fabrik där vi bland annat producerar NaturNes barnmat och Ebba fick en rundtur i en stilsäker (och framför allt fabrikssäker) outfit. Vi gick tillsammans igenom hela fabriken och visade hur vi varsamt sorterar råvaror, tillagar, smaksätter och fyller glasburkarna med våra ekologiska recept. Ebba fick också ta del av våra säkerhetsrutiner, och lärde sig en del nytt om hur vi producerar barnmat på Nestlé.

Te.x. att:

  • Alla våra råvaror har klarat de många och stränga kontroller som krävs på barnmat
  • Utöver kraven för ekologiskt, görs ytterligare 96 tester på barnmat
  • Vår fabrik är CO2 neutral, och bidrar alltså med noll utsläpp – vi värnar om miljön!
  • Alla våra glasburkar är 100% återvinningsbara, och är tillverkade av 30% återvunnet glas.
  • All vår fisk är MSC certifierad.

Sedan ville vi låta Ebba vara lite kreativ i köket och hon fick själv gå loss på våra ingredienser och skapa ett recept så som hon ville ha det! Hon valde att göra vegetarisk och ekologisk barnmat för en 12 månaders, med sötpotatis, zucchini och fullkornspasta. Vi kallar den Ebbas italienska babypasta!

Om ni vill laga hemma kan ni följa det här receptet som Ebba lade ut på sin blogg:

Ebbas grundrecept på italienska babypasta
(cirka 10 portioner à 200 gram)

En halv zucchini
En sötpotatis
Två och en halv morot
Cirka 3 dl vatten att koka upp med
1 dl riven ost
2 dl fullkornspasta
1 tesked oregano
1 tesked salt, ungefär
En halv deciliter matolja

Skölj, skala och hacka de ekologiska grönsakerna. Koka upp med vatten i en kastrull – ner i en mixer när de mjuknat. Spara några mjuk-kokta, hackade morotbitar vid sidan som du kan hälla i efteråt för att få lite tuggmotstånd. Mixa resten till en lagom krämig smet. Häll tillbaka i kastrullen, häll sedan i övriga ingredienser i kastrullen. Pastan kokar du upp vid sidan av, klipp i lagom småbitar när den är kokt. Rör ner allt i grytan och låt puttra ihop lite. Smaka av med kryddorna. Klart!

 

Läs hela Ebbas inlägg om sitt besök i fabriken här.

Läs mer

Läs även