| Kontakt

Stäng

| WHO-koden

WHO rekommenderar uteslutande amning under de första 6 månaderna. Nestlé stöder detta till fullo liksom fortsatt amning tillsammans med introduktion av en varierad kost enligt råd från barnhälsovården.

Bröstmjölk är det bästa för det lilla barnet. Den innehåller precis det ditt barn behöver och när du ammar behöver du inte oroa dig för att ditt barn inte får i sig tillräcklig näring. Forskning visar också att bröstmjölken skyddar barnet mot infektioner och det finns flera andra fördelar än de rent näringsmässiga för både mamma och barn. Vi rekommenderar att du pratar med BVC (barnavårdscentralen) innan du eventuellt beslutar dig för att inte amma. Du kan även vända dig dit för att få stöd och råd i olika amningsfrågor.

Om du av någon anledning inte kan amma eller väljer att inte göra det, så finns det modersmjölksersättning. Att inte amma eller att kombinera amning med ersättning gör att kroppens produktion av bröstmjölk minskar. Ett sådant beslut är därför svårt att ändra i efterhand. Att använda modersmjölksersättning kostar mer och kan också vara mindre praktiskt då den måste tillagas, användas och förvaras enligt instruktioner på förpackningen. Dessa är viktiga att följa för att inte riskera barnets hälsa.

När du sedan börjar med smakportioner är det viktigt att välja åldersanpassad mat. På vår hemsida finner du information om mat och näring för små barn samt information om Nestlés produkter.

Fortsätta

Nu blev det visst fel

Det är lätt hänt. Kanske kom du hit från en gammal länk, vi kan ha flyttat sidan eller så är det nåt annat som inte stämmer.
Du kan alltid gå till startsidan eller använda vår lilla sökruta uppe i högra hörnet för att försöka hitta det du sökte.
När du ändå är här kan vi kanske få passa på att berätta lite mer om vår barnmat? Visste du till exempel att vi är den enda av de större barnmatsproducenterna som lagar sin barnmat i glas här i Norden? Och spannmålet till våra grötar och vällingar odlas på noggrant utvalada svenska åkrar och lagas i skånska Bjuv. Häng med så berättar vi ännu mer...

| Sök

Sök